Моля изчакайте...

Блог

Блогът на obqvabg.com отвори врати!

 
Здравейте,
    Щастливи сме да Ви приветстваме с добре дошли в блогът на Obqvabg.com!

Какво представлява obqvabg.com ?

Obqvabg e сайт за безплатни обяви. Тук можете да намерите интересни обяви и лесно да се свържеш с продавача.

Ако желаете да закупите нещо - може да намерите атрактивни предложения на цени, по-ниски, отколкото в магазина. Ако желаете  да продадете нещо - можете да добавите обява бързо, лесно и безплатно (до определен лимит) и да пуснете за продажба практически всичко, за което се сетите, стига да не нарушава правилата на сайта и законите на Република България. 

Дълго време обмисляхме идеята да направим сайт за безплатни обяви! Задавахме си въпроси дали има смисъл от още един такъв сайт.  С какво ще бъдем полезни на хората?

След като разгледахме доста сайтове, забелязахме липсата на качествени обяви! Човек решава да продаде или закупи нещо и публикува една и съща обява в няколко сайта. Всичко изглежда добре, до момента в който хората не осъзнаят, че на пазара има още  200 обяви със същото съдържание и снимка!

Нека да Ви обясним повече за този проблем. Например Иван продава телефона си. Влиза в сайт X и публикува  обява "Продавам телефон модел 12-51".  Поставя същата обява  в сайт С, Д, Е и т.н... Той очаква обаждане, но за съжаление никой не се обажда! Следващата седмица, прави същото нещо и получава същия резултат!

Защо?!

Иван всъщност не осъзнава, че прави опити да продаде продукт, публикуван още 300 пъти от други потребители, в резултат на което, той е на страница 20 в резултатите от търсене на Google. Иван си задава въпроса каква е причината. Започва да търси информация "как да продаваме в интернет" и разбира, че обявата му трябва да бъде с качествено съдържание, за да се класира в топ резултатите на световните търсачки! Започва да публикува обявите отново, но този път с качествено съдържание. Очаква обаждане, но пак няма резултат! След дълги опити, се отказва, неосъзнавайки че освен качествено съдържание, той трябва да избере и качествен сайт! 
Повечето сайтове се грижат добре за това какво става вътре в тях, но не ги интересува какво става около тях! Големите сайтове като Bing и Google забелязват това!

Нека да разгледаме обявата като даден продукт. Вече споменахме, че качественото съдържание е определящо за класирането на обявите в световните търсачки!  

При добавяне на нова обява в obqvabg.com , за ваше улеснение създадохме няколко инструмента, които ще дадат предимство на вашите обяви в интернет.

Такъв инструмент са броячите на символи.

Добавихме и панел в който предварително може да видите как ще изглежда вашата обява в Google.

Ако в обявата Ви, посочите и цена, то тя също ще се покаже в резултатите на търсачките.

Също така създадохме рейтингова система за оценка. Всички регистрирани потребители на сайта имат право да оценяват обявите. Освен че рейтингът на тази обява ще бъде показан в сайта, той ще се индексира и от търсачките.
Ето и един пример.

Google 

Bing

Надяваме се, че тази информация е била полезна за Вас

Работим всеки ден за постигането на по-добри резултати.

Очаквайте ни скоро с нови  и интересни факти! 

 

Благодарим Ви за отделеното време и внимание!

 

 

Категория : Съвети Дата: 2020-01-13 12:25:00